Wijning, Wijn & Beleving

Over ons

introductie

Voor Linda Winters en Herbert Herruer was het lege pand aan de Dam 40 in Schiedam het begin van hun droom; een wijnbar.

Linda legt uit: ” Wij hadden een mediterrane wijnbar voor ogen. Een plek waar je na het werk geniet van een glas goede wijn met hapjes die daar perfect bij aansluiten. Die was hier nog niet. Herbert geeft horecales op het Zadkine Centrum in Rotterdam en beschikt over alle benodigde vakdiploma’s. Daarbij kent hij de beste mensen uit het vak, waardoor wij met de beste wijninkopers kunnen samenwerken. Na een grondige verbouwing zijn we eind juli 2012 opengegaan.

De wijnkaart verandert regelmatig. “De samenstelling van de kaart hangt van de wijnoogst af”, benadrukt Linda. “We willen natuurlijk alleen de lekkerste wijnen”. We hebben onder andere wijnen uit Frankrijk , Italië en Spanje en we importeren onze eigen Duitse wijn. We werken nauw samen met de wijnhuizen Weegmüller en Messmer uit de Pfalz en brengen hier regelmatig een bezoek. We hebben ook frisdrank en één speciaal bier van de tap, maar de wijnen zijn natuurlijk het belangrijkste. Herbert kijkt continu wat de beste wijn- spijs combinaties zijn. De hapjes worden aan de bar gemaakt. Zo houden we contact met onze gasten.

Het pand biedt meer mogelijkheden dan een wijnbar alleen. De ruimte boven de bar wordt benut als workshopruimte. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan wijnproeverijen en wijncursussen. Tot nu toe bevalt het ons goed en zijn we blij dat we onze droom hebben gerealiseerd.