Wijning, Wijn & Beleving

Weegmüller

Weingut Weegmüller

Preisliste April 2012Sinds 1685 zijn de Weegmüllers wijnmakers en op dit moment heeft de 11e generatie de leiding over het wijnhuis.  In 1737 is de familie neergestreken in het stadje Haardt ook wel het “Balkon” van de Pfalz genoemd. Hoog gewaardeerde specialiteiten vormen Scheurebe, Gewürztraminer en Rieslaner. Sinds korte tijd wordt er ook Grüner Veltliner geoogst.

Stefanie Weegmüller is niet alleen een fantastische wijnmaakster, het is ongetwijfeld één van Duitsland meest opmerkelijke wijnfiguren. Een vinnige en uiterst intelligente, en bovenal gezellige dame. Gelegen in het pittoreske, kleine Haardt, en vlak naast het wereldberoemde domein Müller-Catoir, kan ze genieten van de beste wijngaarden uit de regio. De Riesling wijnen vormen het belangrijkste aandeel in de wijnproductie, aangevuld met Pinot Blanc en Pinot Gris. Het is hier dat zowat de beste (droge) Gewürztraminer van Duitsland vandaan komt. Ook Riesling, Scheurebe en Rieslaner is verbluffend.

De Pfalz geniet sowieso al van bijzondere klimatologische omstandigheden. Door de beschermende heuvels in het westen is de Pfalz niet alleen warm (met een jaartemperatuur die aan Toscane doet denken), maar ook vrij droog. Het is hier dat de krachtigste droge Rieslings uit Duitsland vandaan komen. Hier en daar vind je zelfs oud vulkanische bodems die de wijn extra punch meegeeft.